5 Fripturi excelente

5 Fripturi excelente

Cele mai bune porții pentru friptură sunt Ribeye (antricot), Strip Steak (vrăbioară), Tenderloin (mușchi filet), T-bone și Tomahawk. Am pregătit, mai jos, informații despre proveniență, gust, metoda optimă de gătire și sosurile care li se potrivesc cel mai bine. -Ribeye (antricot) Origine: regiunea intercostală Gust: fin și texturat, datorită fibrei grase  ce îi dă o aromă aparte Gatire: tigaie, grătar, cuptor Sosuri: ciuperci, vin roșu, ceapă și blue-cheese -Strip Steak (vrabioara) Origine: regiunea șalelor, în continuarea coastelor Gust: textură ușoară, fragedă, aromă intensă Gatire: tigaie, grătar, cuptor Sosuri: unt și usturoi, vin roșu, Chimichurri -Tenderloin (muschi filet) Origine: mușchiuleț de sub vertebrele lombare Gust: textură cremoasă, ca de unt, puțină grăsime, gust subtil Gatire: tigaie, grătar Sosuri: hrean, vin roșu și șalote, Bordelaise - T-bone Origine: vrăbioară și mușchi, despărțite de un os în formă de T Gust: intens, datorită grăsimii Gatire: grătar, cuptor Sosuri: usturoi și pătrunjel, Pepper Cream, Barbecue, Rozmarin -Tomahawk Origine: regiunea intercostală Gust: texturat, datorită fibrei grase  ce îi dă o aromă aparte Gatire: tigaie, grătar, cuptor Sosuri: ciuperci, vin roșu, ceapă și blue-cheese


Add Comment

You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!